Skip to content
Federació Andorrana de Patinatge

World Cup – Artístic – Trieste

30/05/2022
Artístic - Trieste - 2022

La competició de la World Cup 2022, ha estat creada per la World Skate al febrer del 2022, per tal de tenir una competició mundial anual independent dels World Roller Games (WRG).

La competició es realitza en tres països en diferents dates, i els 10 millors classificats del ranking de cada categoria aniran a l’agost a Alemanya, on es disputarà la final.

Els patinadors seleccionats de la categoria juvenil, que han participat a la World Cup a la ciutat italiana de Trieste, del 17 al 20 de maig del 2022, van ser l’Eric Barbeitos de 16 anys, i la Brenda Luque de 15. Van estar acompanyats pel director tècnic Xavier Orrit, qui està més que satisfet amb els resultats, i de la Presidenta de la FAP, Mª Carmen Santamaria, com a delegada.

La Jana Galabert, de 17 anys i de categoria Junior, competirà a Portugal per tal d’intentar entrar al top 10, del 2 al 5 de juny a la ciutat de Paredes.

El tipus de competició consta de 2 programes musicals on es suma l’apartat tècnic amb l’apartat de components (coreografia-performance-patinatge). Pel ranking només es comptabilitza l’apartat tècnic el que, en la competició que es va celebrar a Itàlia, va beneficiar el nostre representant, l’Eric, ja que la seva puntuació tècnica va ser superior a la de l’espanyol Adrià Oliete.

En la competició, l’Eric, va realitzar uns molts bons discos amb alguns errors que el van posicionar a la 7na posició en el disc curt i 8na en el disc llarg. Tot i que es tractava d’un grup de 8 patinadors masculins, cal dir que no tots els països tenen patinadors d’aquest nivell per optar a un campionat de classe A com el celebrat.

Per la seva banda, la Brenda va realitzar un primer ball que la va posicionar 5na a poques dècimes de Carme Tiburcio, qui va ser 3ra al campionat d’Espanya 2021, i per davant de Patrícia Castelreanas, qui va ser subcampiona d’Espanya 2021. Finalment, de les 14 participants, la Brenda va finalitzar en una meritòria 8na posició.